Veelgestelde vragen geboorte

Algemene vragen

VERZENDING – Zijn er nog bijkomende verzendingskosten?
Neen, de prijzen vermeld op de website, zijn inclusief verzendingskosten. Leuk toch?!

VERZENDING – Hoe lang duurt het om mijn kaartjes en/of ander drukwerk te ontvangen vanaf het moment dat het ontwerp klaar is? 
Dat hangt ervan af. Als jullie voor een normale levertermijn hebben gekozen, reken je standaard 3 werkdagen om jullie kaartjes te ontvangen: Let op – bij bepaalde extra’s zoals foliedruk, rekent de drukker een extra dag in. Onderaan deze pagina kan je lezen hoe het zit bij een spoedbestelling.

BETALING – Wanneer moet ik mijn bestelling betalen?
Nadat de bestelling is geplaatst, stuur ik jullie een factuur. Eens die betaald is, ga ik aan de slag. Het is niet mogelijk om met voorschot te betalen. Bij bestellingen op maat of ‘eigen samenstelling‘ zal ik eerst jullie wensen bevragen. Nadien zullen jullie een factuur ontvangen.

BETALING – Welke methoden zijn er om te betalen?
Het is enkel mogelijk om per overschrijving te betalen.

EIGEN DRUKKER – Is een eigen drukker mogelijk?
Dat is zeker mogelijk; vraag hiervoor een offerte aan. Ik maak de bestanden drukklaar zodat jullie je eigen drukker kunnen contacteren. Ik neem zelf geen contact op met andere drukkers in het kader van geboortedrukwerk, tenzij dit zo overeengekomen is.

BIJDRUKKEN – Is het mogelijk om nadien nog extra kaartjes bij te bestellen?
Dat is mogelijk, maar brengt uiteraard extra kosten met zich mee (nieuwe bestelling bij de drukker, nieuwe verzendkosten). Het is soms beter om enkele kaartjes te veel te bestellen dan om nadien een tweede bestelling te moeten plaatsen.

PROEFDRUK – Wat kan ik nog wijzigen en wat niet na de proefdruk?
Het ontwerp van het kaartje zelf, kan ik wel nog aanpassen (bv: andere accentkleur, lettertype wat groter,…). Je kan het formaat, de papiersoort en het aantal kaartjes niet meer kosteloos wijzigen.

ANNULEREN – Kan ik mijn bestelling nog annuleren en hoeveel kost dat?
De kosten om te annuleren kan je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Een bestelling plaatsen

TIMING – Wanneer bestel ik best mijn kaartjes?
Je contacteert me best 3 maanden voor de uitgerekende datum. Dat geeft ons genoeg tijd om het kaartje helemaal af te werken naar jullie wensen.

STANDAARDCOLLECTIE – Wat kan je wijzigen uit de standaardcollectie?
Het is mogelijk om een standaardkaartje naar jullie wensen aan te passen zonder meerkost. Een andere achtergrondkleur? Andere accentkleuren? Dat is mogelijk zonder meerprijs. Wat ik van jullie vraag is om zo concreet mogelijk de verandering te beschrijven die jullie wensen. Ik heb steeds het recht om te bepalen welke aanpassingen ik binnen de vooropgestelde bestelling uit de standaardcollectie wil doorvoeren (bv: een ander lettertype én andere kleuren én andere tekening ga ik niet meer als een bestelling uit de standaardcollectie kunnen aanzien).

DOOPSUIKER/EXTRA’S – Is het mogelijk om eerst enkel het kaartje te bestellen en pas daarna het doopsuiker/extra’s?
Dat is zeker mogelijk. Jullie zullen dan enkel opnieuw verzendingskosten moeten betalen.

GESLACHT BABY – We weten het geslacht van het kindje nog niet. Hoe gaat dat in z’n werk?
Tegen een meerprijs van €25 maak ik twee op elkaar gelijkende ontwerpen op (de naam zal verschillend zijn en eventueel een accentkleur; de tekening is gelijkend). Indien ook de tekening anders moet zijn, vraag je best een offerte aan.

STANDAARDCOLLECTIE – Is het mogelijk om de standaardkaartjes ter plaatse te bekijken?
Dat is helaas niet mogelijk.

Na de geboorte

GEBOORTE – Wat moeten we doen als onze spruit geboren is?
Je stuurt dan best onmiddellijk een sms met de juiste gegevens (datum/eventueel gewicht en lengte) naar 0484 95 86 92. Ik ga dan zo snel mogelijk aan de slag.

VERZENDING – Hoe lang duurt het alvorens ik mijn kaartjes ontvang?
Dat hangt ervan af. Als jullie voor een spoedbestelling hebben gekozen, reken je standaard 2 werkdagen om jullie kaartjes te ontvangen: één om jullie ontwerp te finaliseren (naam, eventueel datum, eventueel lengte, gewicht,…) en één om te drukken/verzenden. In het weekend wordt er helaas niet gedrukt maar kan ik jullie ontwerp wel al finaliseren en doorsturen naar de drukker. Bv: krijg ik jullie gegevens door op vrijdag vanaf 11u, zaterdag of zondag, dan zal de drukker maandagochtend aan de slag gaan en krijgen jullie de kaartjes dinsdag thuis toegestuurd.  Let op – bij bepaalde extra’s zoals foliedruk, rekent de drukker een extra dag in. Wil je je kaartjes liever op voorhand? Dat kan! Je plaatst de datum dan op het moment van geboorte via een datumstempel op de kaartjes. Steeds meer ouders kiezen voor deze optie omdat het jullie (en mij) heel wat stress bespaart. Bovendien krijgen jullie 10% korting op jullie bestelling als jullie de kaartjes op voorhand bestellen.